Gouden grondlaag

De onderdelen van het piepkleine klankkastje van de violino piccolo die ik aan het bouwen ben zijn nu klaar. En ik ben begonnen aan het lakproces. Dit is de “gouden” grondlaag die straks door de rood/oranje/bruine kleurlagen heen gaat schijnen om diepte aan de lak te geven.

Het streven is nog steeds om het instrument voor de jaarwisseling klaar te hebben, zodat het vanaf 18 januari 2020 op concertreis kan met het eerste Brandenburgse concert, waarvoor Johann Sebastiaan Bach dit instrument expliciet voorschreef. Concerten van het Dunedin Consort in Schotland, Amerika en Spanje.

Het hout van het voor- en achterblad klinkt heel goed. Het is dan ook meer dan 30 jaar oud. Ooit met een vooruitziende blik als jonge man gekocht van mijn eerste salarissen. Heerlijk om nu, als beloning, van mooi oud hout te kunnen bouwen.

Dus het wordt heel spannend hoe dit bijzondere instrument over enkele weken gaat klinken. Maar nu eerst nog de hals/krul en de barokke accessoires (toets, kam, staartstuk, stemschroeven en eindknop) maken.

Dit bericht werd geplaatst in Instrumentenbouw en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie