Over …

Onder dit menu vindt u de volgende onderwerpen:

4 reacties op Over …

  1. Goede avond Frits,

    Het is alweer even geleden dat we elkaar spraken, ik heb intussen met veel plezier je bouwprojecten bekeken, echt indrukwekkend, de cello klinkt prachtig, mijn complimenten!!

    Heb inmiddels wat rondgekeken op het internet en bij boekwinkeltjes.nl 7 boeken gekocht over vioolbouw en de beroemde bouwers Stradivarius en Guarneri. en ga me ook aanmelden bij de vioolbouwafdeling van het Bouwerskontakt. Ik ga eerst maar wat studeren.
    Verder heb ik bij Muziek Outlet.com wat artikelen op mijn verlanglijstje gezet, maar wil eigenlijk met jou overleggen wat verstandig is. Is dat een goede leverancier?

    Zoals ik geloof ik heb verteld speelt een kleindochter van mij, Lieve viool en de andere, Fiep Cello. Het is mijn bedoeling om voor hen elk een instrument te gaan bouwen, het liefst een kopie van een beroemd instrument. Plan is daar over een klein jaar mee te beginnen nadat ik mezelf eerst voldoende heb geinformeerd over vioolbouw, ook hoop ik een aantal vioolbouwers zoals jij te bezoeken, zodat ik een beetje beslagen ten ijs aan de slag ga!
    Daarna ga ik eerst een kopie te maken van een Guarneri viool “Venice”, daarvan heb ik een mal en een poster uit Alphen meegenomen. Voor een Cello heb ik een poster van een Stradivarius. en een mal ervoor die wel iets aangepast moet worden. Veel tijd heb ik er niet meer voor want de meisjes zijn nu 12 jaar oud (tweeling). Met welke leeftijd denk je dat ze aan een 4/4 viool/ Cello toe zijn?.

    Ok, ik hoop het komend jaar een keer bij je langs te komen voor wat advies als dat kan maar eerst moet het grote orgel klaar! Zie s.v.p. mijn website..

    Met vriendelijke groet, Willem Taverne

    willem.taverne@gmail.com
    http://www.wimtaverne-huisorgelbouw.nl

    • munckf zegt:

      Hallo Willem,

      Door de verhuisdrukte ontdek ik nu pas jouw reactie op mijn blog. Leuk dat je zo enthousiast bent. En uiteraard spreekt het voor zich dat je graag tips geef voor zover ik dat kan. Je bent van harte welkom zodra ik de nieuwe werkplaats in Nuenen op orde heb. Dat wordt waarschijnlijk in de loop van de komende zomer.

      Groetjes, Frits

  2. T. Wennekes. zegt:

    Hallo Frits.
    Het is ondertussen alweer een tijdje geleden,dat we ons de laatste keer gezien en gesproken hebben.
    Ik zocht op mijn tablet de kortste weg naar Beek en Donk , en daardoor viel mij het plaatsje Asten in het oog.
    Ik dacht, mischien woont Frits v.d.Munkhof daar ook nog.
    Jou naam even ingetoetst, en jawel meteen een hele reportage over jou hobby’s.
    Toevallig dezelfde als mijn hobby’s (violen bouwen en bootje varen) , hoewel ik het met violen maken na
    nummer 25 voor gezien houdt.(de kasten hangen vol).
    Ik ben na de vioolbouwerij met zelfgemaakte bootjes aan het experimenteren,(ook leuk).
    Hoeveel instrumenten heb je inmiddels nog gemaakt?
    Als het een keer uitkomt , zou ik die best wel eens willen zien.
    Hoe dan ook .

    Groetjes aan jullie van Ton en Jose.

    • munckf zegt:

      Hoi Ton (en José),

      wat ontzettend leuk om wat van je te horen. Dat is inderdaad lang geleden. Knap dat je er inmiddels 25 op je naam hebt staan. bij mij staat de teller op 7 hele violen, een halfje, twee alten en als laatste een erg goed gelukte cello. Misschien vind je het leuk om een keer aan te schuiven bij een vioolbouwclubje dat we rond de zomer weer gaan opstarten, als mijn nieuwe atelier bruikbaar is. Ik ben toevallig vorige week verhuisd van Asten naar Nuenen, het van Gogh dorp. Maar uiteraard zijn jullie ook voor die tijd van harte welkom. Ik ben erg benieuwd naar de verhalen, ook over je boten activiteiten. Heb je ook nog contact met Math Cremers? Bouwt die ook nog?

      Groetjes, Frits

Plaats een reactie